Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Šarlota s malinama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Na pladanj za serviranje stavite obruč kalupa za tortu. Piškote prilagodite visini obruča kalupa. Na pari otopite bijelu čokoladu. Pomiješajte mlijeko s rumom pa na kratko umočite piškote i posložite ih uz obruč. Dno prekrijte piškotama koje ste prije toga kratko umočili u mlijeko. Izradite slatko vrhnje u šlag.
  2. Pomiješajte mascarpone sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano umiješajte šlag i otopljenu čokoladu. Na dno kalupa obloženog piškotama razmažite polovicu kreme. Na kremu stavite sloj malina, a na njih red piškota kratko umočenih u mlijeko s rumom. Premažite ostatkom kreme i posložite ostatak malina. Šarlotu stavite u frižider preko noći.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 300g piškota
  • 150 ml mlijeka
  • 2 žlice ruma
  • 200g malina
  • 250g mascarponea
  • 1 žlica šećera
  • 1 vanilija šećer
  • 250ml slatkog vrhnja
  • 100g bijele čokolade

Liker Casali Rum Coconut


0,5L

Temp. serviranja:
12-13ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Mascarpone DESPAR, 250g

SPAR PREMIUM bijela čokolada, 100g

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Piškote DESPAR, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...