Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Slatki vjenčić s cimetom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. WU malo toplog mlijeka dodajte suhi kvasac i žlicu šećera, dobro promiješajte i ostavite 10 minuta na toplom mjestu. U posudu s brašnom dodajte sol, šećer i cimet, sve promiješajte pa dodajte pripremljeni kvasac, jaje i maslac.
  2. Umijesite glatko, elastično tijesto i ostavite na toplom mjestu oko sat i pol. Kada je tijesto naraslo tanko ga razvaljajte, premažite maslacem i pospite šećerom u koji ste dodali cimet i narančinu koricu.
  3. Zarolajte tijesto dužom stranom pa nožem zarežite tako da dobijete dva kraka tijesta. Isprepletite krakove tijesta, spojite krajeve i formirajte vijenac. Premjestite u lim obložen papirom za pečenje, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Umutite jaje s malo vode pa premažite vijenac i stavite u ugrijanu pećnicu.
  4. Pecite na 200 °C oko 25 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

Savjet: Nadjevu možete dodati šaku sušenih brusnica i oraha.​

Sastojci

Za 6 osoba

Tijesto: 

  • 500 g glatkog brašna 
  • ½ žličice soli 
  • 70 g šećera 
  • ½ žličice cimeta
  • 7 g suhog kvasca 
  • 250 ml toplog mlijeka 
  • 70 g omekšanog maslaca 
  • 1 jaje 

Nadjev: 

  • 100 g šećera 
  • 70 g omekšanog maslaca 
  • 1 žlica cimeta 
  • naribana korica 1 naranče

Za premazivanje: 

  • 1 jaje 
  • žlica, dvije vode  

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

Maslac Natur*pur, 250g

Suhi kvasac S-BUDGET

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Začin cimet SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...