Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Slojevita tortica s kremom od vanilije i svježim borovnicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Za biskvit miksajte brezin šećer i jaja 5 – 10 minuta dok ne dobijete gustu smjesu. U dobivenu smjesu ručno umiješajte brašno i ulje. Sve zajedno ulijte u kalup promjera 18 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 160 °C 25 – 30 minuta. Ostavite biskvit da odstoji 20 minuta te ga narežite na tri dijela. 
  2. Za kremu u posudu stavite kuhati 200 ml mlijeka u koje dodajte očišćenu mahunu vanilije. U drugu posudu stavite jaja, brezin šećer i gustin. Sve zajedno izmiješajte i prelijte ostatkom hladnog mlijeka. Sve izmiješajte i dodajte u vruće mlijeko. 
  3. Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri uz stalno miješanje dok ne dobijete gustu kremu. Ostavite da se krema ohladi 20 minuta, povremeno promiješajte. 
  4. Slažite sve u torticu, prvo biskvit, pa na njega kremu od vanilije i na kraju na kremu trećinu borovnica. Tako slažite tri sloja dok ne potrošite sav materijal.

Savjet: Ako želite višu tortu, biskvit nemojte rezati na tri dijela nego ispecite tri biskvita svaki za sebe. Umjesto borovnica možete koristiti bilo koje drugo sezonsko bobičasto voće.​

Sastojci

Za 4 osobe

Za biskvit:

  • 150 g glatkog brašna
  • 6 jaja
  • 150 g brezinog šećera
  • 2 jušne žlice ulja

Za kremu:

  • 300 ml mlijeka
  • 30 g škrobnog brašna
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 75 g brezinog šećera
  • 1 mahuna vanilije

Svježe voće:

  • 400 g borovnica

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Borovnice Vrtovi Hrvatske, 125g

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Sladilo od breze SPAR Vital, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...