Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sočni kolač od limuna

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

75 min
  1. Zagrijte pećnicu na 170°C. Namažite maslacem kalupe za mafine. Prosijte prašak za pecivo, sol i brašno zajedno u malu zdjelu. U velikoj zdjelui istucite maslac sa šećerom dok ne postane kremast. Dodajte jaja, jedno po jedno, a zatim dodajte koricu limuna i brašno u dva ili tri navrata, dok se dobro ne prožmu.
  2. Ulijte tijesto u pripremljene kalupe i pecite 35 do 40 minuta, ili dok štapić umetnut u centar ne izađe čist. Neka se kolač hladi 5 minuta, onda ga izvadite na pladanj dok se potpuno ne ohladi.
  3. Napravite sirup tako da u posudu stavite 200ml vode, šećer i ploške limuna. Stavite sve na srednje jak plamen. Smanjite temperaturu i pustite da smjesa vrije oko 20 minuta. Procijedite sirup u vrč i izbacite ploške limuna.
  4. Ulijte sirup na vrh kolača odmah nakon što ste ga ukloniti s vatre, neka se upije u kolače. Polako kolače zalijte ostatkom sirupa. Nastavite postupak dok se sirup potpuno ne upije. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi pokriven plastičnom folijom.

Sastojci

Za 4 osobe

za tijesto:

  • prstohvat soli
  • žličica praška za pecivo
  • 175 g brašna
  • 175 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 125 g šećera
  • 125 g šećera
  • ribana korica od 1 limuna

za sirup:

  • 200 g šećera
  • 100 ml limunovog soka
  • 100 ml vode
  • limunova korica

Liker Limoncello


0,5L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Maslac SPAR free from

Bio limun Natur*pur

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Jaja SPAR, 10kom

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...