Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Stonska torta

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

110 min
  1. Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata. Skuhajte makarone i ohladite ih. Sve sastojke za suhi nadjev pomiješajte. Jaja izmksajte pjenasto sa šećerom te dodajte i ostale sastojke.
  2. Tijesto tanko razvaljajte. Položite u kalup tako da tijesto pokriva dno i stranice kalupa te da visi preko vanjskih stranica. Na dno stavite četvrtinu suhe smjese, prelijte četvrtinom kreme, nasjeckajte po tome četvrtinu maslaca i rasporedite trećinu makarona.
  3. Ponovite još dva puta te završite suhim nadjevom, kremom i maslacem.
  4. Zatim površinu u potpunosti prekrijte tijestom koje visi van kalupa. Pecite sat vremena na 175 °C.
  5. Ohladite i preokrenite naopačke. Pospite šećerom u prahu i servirajte.

Savjet: Prije stavljanja torte na pečenje, ispod kalupa umetnite list aluminijske folije da ga zaštitite od curenja kreme i maslaca.

Sastojci

Za 6 osoba

Tijesto:

  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja

Suhi nadjev:

  • 200 g šećera
  • 200 g mljevenih badema
  • 200 g mljevenih oraha
  • 100 g čokolade u prahu

Krema:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 50 ml ruma
  • korica 1 naranče
  • korica 1 limuna
  • 1 sastrugana mahuna vanilije
  • 200 g maslaca

Ostalo:

  • 300 g makarona
  • šećer u prahu po želji

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Jaja S-BUDGET, A klasa, M razred

Maslac S-BUDGET, 250g

Mljeveni badem SPAR, 200g

Mljeveni orah SPAR, 200g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...