Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tamna čokoladna torta s čokoladnom glazurom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, dodajte šećer, vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Zatim dodajte koricu naranče te orahe pomiješane sa kakaom i naribanom čokoladom. Umiješajte sok naranče, a potom lopaticom snijeg od bjelanjaka. 
  2. Smjesu izlijte u maslacem namazan i brašnom posipan kalup za torte (Ø 24 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C oko 80 minuta. Pečenu tortu premažite tankim slojem džema i pustite da se dobro ohladi. 
  3. Za ganache glazuru čokoladu nasjeckajte i stavite u metalnu posudu. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi i postane glatka. 
  4. Nanesite ju na tortu, premažite i dobro ohladite u hladnjaku. Tortu ukrasite po želji za svečanu prigodu.

Savjet: Koristite što kvalitetniju tamnu čokoladu s većim udjelom kakaa.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 8 jaja
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 mljevenih oraha
  • 100 g čokolade
  • 30 g kakaa
  • 1 žlica naribane korice naranče
  • ocijeđeni sok 1 naranče
  • 1 – 2 žlice džema od naranče ili marelice

Ganache:

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 300 ml slatkog vrhnja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

Čokolada za kuhanje SPAR, 250g

Mljeveni orah SPAR, 200g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Svježa jaja iz slobodnog uzgoja Vrtovi Hrvatske, 10 kom

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...