Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Tamna čokoladna torta s čokoladnom glazurom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
120 min
Žumanjke odvojite od bjelanjaka, dodajte šećer, vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Zatim dodajte koricu naranče te orahe pomiješane sa kakaom i naribanom čokoladom. Umiješajte sok naranče, a potom lopaticom snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u maslacem namazan i brašnom posipan kalup za torte (Ø 24 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C oko 80 minuta. Pečenu tortu premažite tankim slojem džema i pustite da se dobro ohladi.
Za ganache glazuru čokoladu nasjeckajte i stavite u metalnu posudu. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi i postane glatka.
Nanesite ju na tortu, premažite i dobro ohladite u hladnjaku. Tortu ukrasite po želji za svečanu prigodu.
Savjet:
Koristite što kvalitetniju tamnu čokoladu s većim udjelom kakaa.
Sastojci
Za
6
osoba
8 jaja
250 g šećera
1 vanilin šećer
250 mljevenih oraha
100 g čokolade
30 g kakaa
1 žlica naribane korice naranče
ocijeđeni sok 1 naranče
1 – 2 žlice džema od naranče ili marelice
Ganache:
300 g čokolade za kuhanje
300 ml slatkog vrhnja
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio naranča Natur*pur
Čokolada za kuhanje SPAR, 250g
Mljeveni orah SPAR, 200g
Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg
Svježa jaja iz slobodnog uzgoja Vrtovi Hrvatske, 10 kom
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji