Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tart s višnjama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Za kremu, pjenjačom razradite sir. Pjenasto miksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte limunov sok.
  2. Postupno dodajte smjesu jaja u sir i ujednačite kremu. Stavite lisnato tijesto u kalup, u sredinu stavite kremu, presavijte rubove prema gore, pecite na 205 °C 15 minuta.
  3. Nakon 15 minuta pečenja smanjite temperaturu na 160 °C, dodajte na kremu višnje, nastavite peći još 15 minuta. Zakipite vodu i šećer, prokuhajte da dobijete sirup. Rubove vrućeg tarta premažite šećernim sirupom.
  4. Tart prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Savjet: Višnje prije stavljanja na kremu lagano ocijedite kako njihov sok ne bi previše razmočio tijesto prilikom pečenja.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 350 g višanja iz kompota

Krema:

  • 600 g krem sira
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok 1 limuna
  • 20 g šećera u prahu

Sirup:

  • 50 g šećera + 50 ml vode

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio vanilin šećer Natur*pur, 17g

Kompot od višnje S-BUDGET

Lisnato tijesto Natur*pur

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...