Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tarte tatin

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Od prosijanog brašna, maslaca, žumanjka, vanilin šećera, soli i vode umijesite tijesto. Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  2. Kalup za pite stavite na laganu vatru, dodajte maslac i šećer i lagano miješajte dok se šećer ne rastopi i karamelizira. Na to poslažite oprane i očišćene jabuke, izrezane na kriške ili četvrtine. Stavite u pećnicu na 180°C na otprilike 30 minuta.
  3. Pustite da se jabuke malo ohlade. Razvaljajte tijesto. Na jabuke rasporedite tijesto i lagano ga utisnite uz stijenku kalupa. Vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta.
  4. Ispečeni kolač odmah nožem odvojite od ruba kalupa i ostavite da se ohladi. Ohlađeni kolač poklopite pladnjem za posluživanje i okrenite tako da kolač "ispadne" na pladanj (nadjev od jabuka mora biti gore). Po želji poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto:

  • 250g brašna
  • 125g omekšalog maslaca
  • 1 žumanjak
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prstohvat soli
  • nekoliko žlica vode

Nadjev:

  • 1.5 kg jabuka
  • 250g šećera
  • 150g maslaca

Vino Kalazić Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Maslac S-BUDGET, 250g

Jaja SPAR, 10kom

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...