Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tartufi s lješnjacima i viskijem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Lješnjake stavite peći u pećnicu na 180 °C 10 min (kožica se treba raspuknuti i odići od ploda).
  2. Zamotajte ih u suhu krpu i ostavite par minuta. Nakon toga ih dobro protrljajte krpom i rukama očistite ostatke kožice. Odvojite sa strane 50 g lješnjaka, a 30 g sitno nasjeckajte. U tavu ili lonac stavite šećer.
  3. Zagrijavajte na srednjoj vatri uz povremeno okretanje posude dok se ne pretvori u karamel. Prelijte preko cijelih lješnjaka koje ste stavili na papir za pečenje i lim za pečenje. Kad se ohladi, natrgajte na komade i izmiksajte u finu pastu.
  4. Čokoladu sitno nasjeckajte, dodajte viski i prelijte zagrijanim vrhnjem.
  5. Ostavite par minuta pa špatulom miješajte dok se ne dobije jednolična smjesa te umiješajte pastu od lješnjaka. Prelijte u veću plitku posudu, prislonite na površinu prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku da se stvrdne.
  6. Vadite žličicu po žličicu smjese, oblikujte u nepravilne kuglice, dio uvaljajte u nasjeckane lješnjake, a dio u kakao prah.

S​​avjet: Osim viskija u smjesu možete dodati i liker po želji, poput onog od višnje, rum i slično.

 

Sastojci

Za 8 osoba
  • 80 g lješnjaka
  • 90 g šećera
  • 300 g čokolade sa 70 % kakaa
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 30 ml viskija
  • gorki kakao prah

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kakao SPAR, 125g

Lješnjaci cijeli SPAR, 200g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Tamna čokolada SPAR, 100g

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...