Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Torta a la Pavlova
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
75 min
Pećnicu zagrijte na 140 °C. U posudu za pečenje stavite masni papir za pečenje i na njega stavite naopako okrenut tanjur veličine 22 - 28 cm i iscrtajte olovkom oko tanjura tako da dobijete kružnicu unutar koje ćete nanijeti smjesu od bjelanjaka. Područje kruga lagano premažite maslacem.
U staklenoj posudi mikserom istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodajte obični šećer i dobro izmiksajte dok se šećer u potpunosti ne otopi. Zatim postupno dodajte šećer u prahu, a potom dodajte Gussnel i ocat te miksajte još nekoliko minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Trećinu pripremljene smjese rasporedite unutar kruga nacrtanog olovkom. Zagladite je tako da joj površina izgleda kao valovi. Smjesu pecite 60 minuta u pećnici.
Nakon toga otvorite pećnicu i ostavite smjesu još 10 minuta da miruje u pećnici pa je izvadite i ostavite da se ohladi. Postupak ponovite još dva puta da biste dobili tri kore.
Istucite slatko vrhnje u šlag, dodajte čvrsti jogurt i ekstrakt vanilije. Tako dobivenu smjesu nanesite na sve tri kore i slažite ih jednu na drugu, a na vrh torte poslažite poslažite šumsko voće. Pavlovu stavite na veliki tanjur ili podlogu za rezanje torti i kolača.
Poslao čitatelj:
Sonja
Provjerio
Sastojci
Za
4
osobe
Kora
4 bjelanjka
140 g šećera
90 g šećera u prahu
1 žličica Gussnela
1 žlica jabučnog octa
Krema
250 g svježeg šumskog voća (kupina, malina, borovnica, jagoda)
200 ml slatkog vrhnja
150 g čvrstog jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Jaja SPAR, 10kom
Smrznuto šumsko voće SPAR, 250g
Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg
Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji