Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Torta Caprese od limuna i bijele čokolade

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Čokoladu, bademe, škrobno brašno, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna pomiješajte. Umiješajte limunov sok i rastopljeni maslac.
  2. Jaja i šećer miješajte mikserom oko 5 minuta dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedožute boje. Smjesu jaja i šećera postupno umiješajte u suhe sastojke.
  3. Pripremljenu smjesu ulijte u papirom za pečenje obložen pomični kalup za torte promjera 23 cm i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
  4. Kada se kolač ispeče (provjerite čačkalicom), ostavite ga u kalupu u ugašenoj i zatvorenoj pećnici oko 30 minuta. Potom ga izvadite iz kalupa, a kad se posve ohladi, ako želite, pospite ga šećerom u prahu.

 

Poslao čitatelj: Laka kuharica

Provjerio 

Sastojci

Za 10 osoba
  • 200 g bijele čokolade, usitnjene
  • 200 g badema, mljevenih
  • 50 g škrobnog brašna
  • 1 prašak za pecivo (12 g)
  • 3½ žlice limunove korice (od 3 - 4 limuna), naribane
  • ⅓ šalice soka limuna (1 - 1½ limun)
  • 150 g maslaca, otopljenog
  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • šećer u prahu

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Jaja SPAR, 10kom

Maslac SPAR, 250g

Mljeveni badem SPAR, 200g

SPAR PREMIUM bijela čokolada, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...