Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Torta od manga i breskve

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

180 min
  1. Za biskvit mikserom pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte ulje i nastavite miksati. Naizmjence dodajte brašno i mlijeko, stalno miješajući. Kalup za tortu premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama pa ulijte dobiveno tijesto i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  2. Namočite želatinu u hladnu vodu. Zakuhajte mlijeko. Žumanjke, šećer i vanilin šećer stavite u posudu u kojoj ćete ih kuhati na pari. Dodajte mlijeko u posudu pa pjenasto tucite dok se smjesa ne zagrije do 82 °C. Maknite posudu s pare pa dodajte ocijeđenu želatinu te je, miješajući, otopite i ohladite.
  3. Usitnite štapnim mikserom jednu polovicu breskve, a dvije polovice narežite na sitne kockice pa ih umiješajte u kremu.
  4. Istucite vrhnje za šlag i dodajte u kremu od breskve lagano miješajući gumenom lopaticom.
  5. Stavite biskvit u kalup. Piškotama odrežite vrh s jedne strane i njima obložite kalup. Ulijte kremu od breskve i zagladite površinu pa stavite u hladnjak 2 sata da se stisne.
  6. Za kremu od manga namočite želatinu u ledenu vodu. Mango ogulite i narežite na kockice pa stavite u usku, visoku posudu i usitnite ih štapnim mikserom. Narančin sok prokuhajte, dodajte ocijeđenu želatinu i miješajući otopite. Prelijte usitnjeni mango želatinom pa dodajte šećer i miješajući mikserom ujednačite smjesu. Ovu mango kremu ulijte na stisnutu kremu od breskve pa vratite u hladnjak da odstoji još 6 sati.
  7. Prije posluživanja istucite vrhnje za šlag i stavite ga u slastičarsku vrećicu pa ga istiskujte u obliku točkica po torti. Preostalu polovicu breskve narežite na ploškice i njima ukrasite tortu. Ukrašavanje dovršite listićima mente i poslužite.

Savjet: Mango možete kratko prokuhati u soku od naranče pa ga potom dodati u želatinu.​

Sastojci

Za 8 osoba

Sastojci za biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g glatkoga brašna
  • 50 ml ulja
  • 70 ml mlijeka
  • 20 piškota

Sastojci za kremu s breskvama:

  • 6 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 6 listova želatine
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 4 polovice bresaka iz kompota

Sastojci za kremu od manga:

  • 600 g manga (2 - 3 komada)
  • 50 g šećera u prahu
  • 4 lista želatine
  • 100 ml svježe cijeđenog narančinog soka
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • listići mente za ukras

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kompot od breskve SPAR, 411g

Piškote DESPAR, 400g

Trajno miljeko SPAR, 2.8 m.m., 1L

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...