Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Torta od špinata s jagodama i kivijem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Špinat odmrznite i dobro ocijedite. Blendajte špinat i ulje u kremu. Miksajte jaja i šećer, dodajte kremu od špinata, prstohvat soli, limunov sok i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  2. Maslacem premažite dva okrugla kalupa, podijelite tijesto, pecite na 180 °C oko 15-20 minuta. Namočite listiće želatine u hladnu vodu. Pjenasto tucite na pari žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko.
  3. Kad krema dosegne 82 °C maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi i krema hladi. Istucite vrhnje u šlag. Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu umiješajte krem sir. Na kraju špatulom lagano umiješajte šlag. Stavite ohlađenu donju koru u kalup za tortu, premažite kremom, poklopite gornjom korom, rukom lagano potisnite, odložite u hladnjak da se krema stegne.
  4. Maknite kalup, tortu ukrasite ploškama jagoda i kivija i listićima svježe mente.

Savjet: Umijesto zamrznutog možete koristiti i svježi špinat čije listove prethodno blanširajte i nasjeckajte.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 250 g smrznutog špinata
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • sok 1 limuna
  • 180 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Krema:

  • 3 žumanjka
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml mlijeka
  • 300 g krem sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 3 listića želatine

Ukrašavanje:

  • 2-3 kivija
  • 150 g jagoda
  • listići svježe mente

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Jagode

Kiwi

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Rezani špinat S-BUDGET, 400g

Sirni namaz Natur*pur, 150g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...