Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Torta s čokoladom i malinama
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
70 min
Maslac sobne temperature i šećer u prahu pjenasto umutite.
Dodajte jedno po jedno jaje, uz miješanje, zatim vanilin šećer, kavu rastopljenu u 3 žlice tople vode i mlijeko. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s mljevenim bademima, kakaom i praškom za pecivo.
Zamrznute maline lagano lopaticom umiješajte u smjesu pa je izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 minuta.
Pečeni kolač hladite 30 minuta u kalupu, a zatim izvadite na rešetku da se ohladi do kraja.
Čokoladu natrgajte na kockice i stavite u metalnu posudu. Prelijte je vrhnjem koje ste zagrijali do vrenja. Miješajte da se čokolada otopi i kad postane gusta, nanesite na tortu.
Tortu držite u hladnjaku do posluživanja. Neposredno prije posluživanja ukrasite je malinama.
Savjet:
Maline nemojte odmrzavati, nego ih samo razdvojite i takve upotrijebite.
Sastojci
Za
4
osobe
150 g maslaca
150 g šećera u prahu
3 jaja
1 vanilin šećer
100 ml mlijeka
1 žličica instant kave
120 g glatkog brašna
100 g mljevenih badema
30 g kakaa
1 prašak za pecivo
150 g malina (zamrznutih)
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
100 g svježih malina za ukrašavanje
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Čokolada za kuhanje SPAR, 250g
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
Instant kava Crema SPAR, 150g
Maline
Smrznute maline SPAR, 250g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji