Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Torta tres leches

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Žumanjke izmiksajte kremasto sa šećerom i sastruganom mahunom vanilije. Umiješajte koricu limuna. Dodajte obje vrste brašna, prstohvat soli i ručno umiješajte. 
  2. Bjelanjke izmiksajte u snijeg i pažljivo špatulom umiješajte u smjesu od brašna i žumanjaka. Smjesu stavite u namašćeni i pobrašnjeni kalup za torte promjera 22 – 26 cm i pecite na 180 °C 30-ak minuta (provjerite čačkalicom je li pečeno). Izvadite iz pećnice, nakon nekoliko minuta odvojite rub i odstranite kalup. 
  3. Sve tri vrste mlijeka lagano zagrijte. Tortu vratite u kalup, izbodite vilicom i prelijte mliječnom smjesom. Ostavite neko vrijeme da se smjesa upije pa rashladite tortu u hladnjaku. 
  4. Prije serviranja istucite slatko vrhnje u šlag sa šećerom u prahu. Premažite površinu torte. Na suhoj tavi kratko tostirajte čips od kokosa i ohlađenog pospite po šlagu. Poslužite.

Savjet: Umjesto integralnog brašna koristite jednaku količinu glatkog brašna.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g integralnog pšeničnog brašna
  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • korica 1 limuna
  • prstohvat soli

Preljev:

  • 100 ml punomasnog mlijeka
  • 400 ml kondenziranog mlijeka
  • 300 ml nezaslađenog kondenziranog mlijeka

Ostalo:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 g čipsa od kokosa

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Jaja SPAR, 6 komada

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...