Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tortice s višnjama i malinama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite 6 krugova promjera 8 cm. Vilicom na nekoliko mjesta izbodite tijesto kako se tijekom pečenja ne bi napuhnulo. Umutite jaje i pomoću kuhinjskog kista namažite rubove tijesta.
  2. Od preostalog tijesta izrežite 6 tankih trakica i rasporedite ih na svaki krug tako da ih zalijepite na namazani dio pa i njih premažite jajetom. Složite tijesto u lim obložen papirom za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu.
  3. Pecite 20 minuta na 200 °C, zatim izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Za to vrijeme skuhajte kremu. U posudu debljeg dna ulijte mlijeko i zagrijavajte do vrenja.
  4. U drugoj posudi miksajte žumanjke i šećer dok smjesa ne posvijetli, dodajte gustin i bourbon vanilin šećer, još kratko miksajte, a zatim pažljivo dodajte malo vrućeg mlijeka i kratko promiješajte. Smjesu od žumanjaka ulijte u posudu s preostalim mlijekom i uz neprestano miješanje kuhajte 2 – 3 minute, odnosno dok se krema ne zgusne.
  5. Maknite kremu s vatre, dodajte maslac, promiješajte, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi. Ohlađenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu i rasporedite na ohlađeno lisnato tijesto te nadjenite malinama i višnjama.

Savjet: Kremu možete aromatizirati s 2 žlice amaretto likera.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje

Krema:

  • 500 ml mlijeka
  • 10 g bourbon vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 50 g gustina
  • 1 žlica maslaca sobne temperature

Nadjev:

  • 250 g malina
  • 250 g očišćenih višanja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Kompot od višnje S-BUDGET

Lisnato tijesto S-BUDGET, 275g

Maline

Maslac Natur*pur, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...