Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Uskrsni kolač s limunom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Maslac i šećer mikserom miješajte 3 minute dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte vaniliju, limunov sok i naribanu limunovu koricu te jedno po jedno jaje, miksajući između svakog dodavanja.
  2. Dodajte jogurt i još kratko miješajte. Posebno pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smjesi od maslaca i jaja i kratko miješajte da se svi sastojci povežu.
  3. Smjesu izlijte u duguljasti kalup koji ste ranije premazali maslacem i posuli brašnom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180 °C oko 40 minuta, odnosno dok kolač ne dobije finu zlatnosmeđu boju.
  4. Kolač malo ohladite, zatim ga izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. U manjoj zdjelici pomiješajte šećer u prahu i limunov sok pa prelijte po ohlađenom kolaču. Fondant masu tanko razvaljajte i pomoću modlice izrežite cvjetiće i rasporedite ih po kolaču.

Savjet: Sastojcima za tijesto možete dodati 2 žlice limoncella, likera od limuna​

Sastojci

Za 8 osoba
  • 165 g maslaca (sobne temperature)
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera (10 g)
  • 2 limuna, nešpricana (sok i korica)
  • 3 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo (12 g)

Za glazuru:

  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica limunovog soka

Za dekoraciju:

  • 100 g fondant mase za kolače

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio limun Natur*pur

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Tekući jogurt S-BUDGET, 180g

Vanilin šećer S-BUDGET, 10g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...