Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Voćne košarice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Jaje umutite sa žlicom vode. Plitki lim obložite papirom za pečenje. Polovicu lisnatog tijesta tanko razvaljajte i izrežite na 6 kvadrata jednake veličine. Složite u pripremljeni lim, izbockajte tijesto vilicom, a rubove premažite umućenim jajetom.
  2. Drugi dio tijesta također tanko razvaljajte i izrežite 6 kvadrata, ali iz svakoga oštrim nožem precizno izrežite sredinu, nju maknite sa strane i ostavite samo rubove. Izrezane rubove pažljivo stavite na premazane komade tijesta, i njih također namažite jajetom.
  3. Stavite tijesto u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 200 °C. Pečeno tijesto ostavite da se ohladi. Vrhnje za šlag umutite mikserom, dodajte šećer u prahu, limunovu koricu i med pa nastavite miksati dok ne dobijete šlag željene čvrstoće.
  4. Šlag rasporedite na ohlađene košarice od lisnatog tijesta te na svaku rasporedite maline i borovnice. Prije posluživanja dekorirajte listovima mente.

Savjet: Lisnato tijesto mora biti dobro ohlađeno prije pečenja.​

Sastojci

Za 3 osobe
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 1 žlica vode
  • 350 g malina
  • 250 g borovnica
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica šećera u prahu
  • 1 žličica meda
  • naribana korica ½ limuna
  • listovi mente, za dekoraciju

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Borovnice Vrtovi Hrvatske, 125g

Lisnato tijesto Natur*pur

Maline

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...