Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zimska rolada sa šumskim voćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg i postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Nastavite mutiti i dodajte jedan po jedan žumanjak.
  2. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te postupno dodajte u smjesu od jaja i lagano sve sjedinite. Izlijte smjesu u pripremljeni lim, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 180 °C.
  3. Izvadite pečeni biskvit iz pećnice i odmah pažljivo preokrenite na čisti list papira za pečenje ili na kuhinjsku krpu. Lagano uklonite papir na kojem se biskvit pekao, a biskvit uz pomoć čistog papira zamotajte dužom stranom u roladu.
  4. Ostavite tako dok se biskvit malo ne ohladi. Odmotajte roladu, premažite je marmeladom od šumskog voća i opet čvrsto zarolajte. Cijelu roladu posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Jako je važno je da se biskvit ne prepeče kako ne bi pucao pri savijanju u roladu.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 ravnih žlica glatkog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 220 g marmelade od šumskog voća

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Džem od crnog ribizla SPAR, 450g

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Vanilin šećer S-BUDGET, 10g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...