Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Zimska rolada sa šumskim voćem
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
35 min
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg i postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Nastavite mutiti i dodajte jedan po jedan žumanjak.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te postupno dodajte u smjesu od jaja i lagano sve sjedinite. Izlijte smjesu u pripremljeni lim, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 180 °C.
Izvadite pečeni biskvit iz pećnice i odmah pažljivo preokrenite na čisti list papira za pečenje ili na kuhinjsku krpu. Lagano uklonite papir na kojem se biskvit pekao, a biskvit uz pomoć čistog papira zamotajte dužom stranom u roladu.
Ostavite tako dok se biskvit malo ne ohladi. Odmotajte roladu, premažite je marmeladom od šumskog voća i opet čvrsto zarolajte. Cijelu roladu posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Savjet:
Jako je važno je da se biskvit ne prepeče kako ne bi pucao pri savijanju u roladu.
Sastojci
Za
6
osoba
6 jaja
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
6 ravnih žlica glatkog brašna
½ žličice praška za pecivo
1 žlica šećera u prahu
220 g marmelade od šumskog voća
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio jaja Natur*pur, 6 komada
Džem od crnog ribizla SPAR, 450g
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g
Vanilin šećer S-BUDGET, 10g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji