Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Aromatični pileći bataci

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Pileće batake posolite, popaprite te pospite mljevenim pimentom i kuminom. Pomiješajte sok jednog limuna, maslinovo ulje, otopljeni maslac i med pa prelijte preko bataka i nježno umasirajte u meso.
  2. Ostavite da se marinira 30 minuta. U vatrostalnu posudu stavite meso i masline, dodajte grančicu ružmarina, malo nagnječeni češnjak u ljusci i na ploške narezan limun pa poklopite ili pokrijte aluminijskom folijom.
  3. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 °C oko 30 minuta, zatim otklopite i pecite još 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite naribanom limunovom koricom i peršinovim listom.

Savjet: Batake možete marinirati i ostaviti u hladnjaku preko noći pa peći tek sljedeći dan.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g pilećih bataka
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • ½ žličice mljevenog pimenta
  • ½ žličice mljevenog kumina
  • 3 limuna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica meda
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 10 maslina
  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista

Vino Križevci Graševina Barrique


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Peršin

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Zelene masline SPAR, bez koštice, 230g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...