Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Babure punjene mljevenim mesom, zapečene s parmezanom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Paprike prepolovite i očistite od sjemenki. Luk i češnjak nasjeckajte, mrkvu i krumpir naribajte.
  2. Zagrijte malo ulja pa zažutite luk, kratko zabijelite češnjak pa dodajte meso. Kuhačom odvajajte meso da ne nastanu grudice i miješajući pržite da dobije lijepu boju. Posolite, pospite mljevenom paprikom, dodajte ribanu mrkvu i ribani krumpir, podlijte pasatom, začinite majčinom dušicom i kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta.
  3. Pustite da se malo ohladi pa dodajte sir narezan na kockice.
  4. Napunite polovice paprika, pospite parmezanom i zapecite u pećnici na 200 °C 6 – 8 minuta. Pokapajte preostalim uljem, začinite svježe mljevenim paprom, pospite sjeckanim peršinom i poslužite.

Savjet: Na isti način pripremite i punjene rajčice, patlidžane ili tikvice.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 veće crvene babure
  • 500 g mljevenog mesa
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g mrkve
  • 200 g krumpira
  • 80 g feta sira
  • 100 ml passata rajčice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 g mljevene crvene paprike
  • sol, svježe mljeveni papar, majčina dušica
  • 100 g ribanog parmezana
  • 2 – 3 grančice svježeg peršina

Vino Degrassi Teran


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Bio paprika crvena Natur*pur

Miješano mljeveno meso

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Sir feta DESPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...