Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bakalar na portugalski

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Krumpire dobro operite i očetkajte (nemojte ih guliti), svaki nekoliko puta izbodite vilicom pa ih posolite i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Lagano ih nakapajte s malo maslinova ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 215 °C oko 20 minuta. 
  2. Dodajte na veće komade narezane filete bakalara, na svaki stavite malo češnjaka narezanog na ploške i prelijte ih ostatkom maslinova ulja. Nastavite peći oko 30 – 35 minuta. Poslužite toplo.

Savjet: Na isti način možete pripremiti soljeni bakalar u salamuri ili svježi bakalar.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta dimljenog bakalara
  • 15 – 20 manjih mladih krumpira
  • 8 češanja češnjaka
  • 125 ml maslinova ulja
  • sol

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bakalar

Mladi krumpir

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Sol SPAR Vital

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...