Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bavarska pečenka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Oštrim nožem okomito i vodoravno zarežite kožicu plećke da dobijete po njoj iscrtane kvadrate. Natrljajte je solju i sitno nasjeckanim češnjakom (2 češnja) i ostavite da se marinira 10 – 20 minuta. 
  2. Krumpir dobro operite, luk očistite i narežite na četvrtine, a mrkvu narežite na štapiće. 
  3. Meso pecite na svinjskoj masti i 100 ml piva na 180 °C . Nakon 20 minuta pečenja dodajte posoljeni krumpir, podlijte sokom od pečenja i nastavite peći. 
  4. Nakon 20 minuta dodajte mrkvu, luk i češnjak, podlijte sa 100 ml piva i pecite još 40 minuta. 
  5. Nakon toga podlijte preostalim pivom i pecite još 20 minuta. 
  6. Nakon pečenja meso ostavite da odstoji desetak minuta kako bi se sokovi stabilizirali i poslužite vruće.

Savjet: Meso tijekom pečenja prelijevajte nekoliko puta sokom od pečenja i pivom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg svinjske plećke s kožom
  • 300 g crvenog luka
  • 200 g mrkve
  • 600 g mladog krumpira
  • 4 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • 300 ml svijetlog piva
  • 50 g svinjske masti

Vino Erdutski Rajnski Rizling


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Krumpir mladi bijeli

Pivo S-BUDGET

Žuti luk rukavac Vrtovi Hrvatske

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...