Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bolonjez s crnim vinom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Luk sitno nasjeckajte, mrkvu i peršin očistite i sitno narežite. 
  2. Na zagrijanom maslinovu ulju pirjajte posoljeno korjenasto povrće i luk dok ne omekšaju. Dodajte meso, sol i papar, pirjajte dok ne ispari voda iz mesa. 
  3. Dodajte rajčicu, vodu, crno vino i 4 grančice timijana, kuhajte otprilike 45 minuta do sat vremena na jačoj vatri da se umak reducira. Dodajte soli i papra po ukusu, odstranite grančice timijana. 
  4. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i umiješajte u umak te servirajte posuto listićima timijana.

Savjet: Ako je umak pregust, skupa sa špagetima dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g mljevene junetine
  • 2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 1 korijen peršina
  • 250 ml crnog vina
  • 100 ml vode
  • 400 g sjeckane konzervirane rajčice
  • 400 g špageta
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • 6 grančica svježeg timijana

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio korijen peršina Natur*Pur

Bio tjestenina spaghetti Natur*pur, 500g

Mljevena junetina

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...