Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bouillabaisse

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Ribu isfiletirati i od glave i kostiju pristaviti temeljac za podlijevanje Bouillabaisse-a. 
  2. Na maslinovom ulju popržiti ljutiku narezanu na kockice, zatim češnjak na sitne kockice. Ljutika kada postakli dodati poriluk narezan na listiće te nakon 2 minute dodati komorač narezan na ploške. Kada se povrće krene karamelizirat podliti bijelim vinom i kuhati dok alkohol ne ispari. Dodati pasatu od rajčice te podliti ribljim temeljcem i nastaviti kuhati 20 min.
  3. Koru od naranče narezati na tanke trakice a meso naranče iscjediti u sok i sve dodati u Bouillabaisse. Zaćinsko bilje nasjeckati i dodati u umak uz dodatak grand marniera i pernoda. Po potrebi dodati šećera radi balansa kiseline te popapriti i posoliti. Ako je umak gust , odokativno doliti temeljca. U blenderu sve izmiksati u glatki narančasto crveni umak.
  4. Očišćene plodove mora i ribu uroniti u umak te prokuhati 5-7minuta dok se školjke ne otvore i riba ne pobijeli.
  5. Od kruha napraviti bruskete sa češnjakom. Gotovi bouillabaisse poslužiti uz tople i hrskave bruskete 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g škampi
  • 300 g brancina
  • 300 g dagnji 
  • 300 g brbavica
  • 300 g jadranskih lignji
  • 300 g komorača
  • 200 g poriluka
  • 200 g luka
  • 1 g šafrana
  • 8 dcl passate od rajčice
  • korica i sok od pola naranče
  • malo svježeg timijana, ružmarina, lovora i bosiljka
  • 0,5 dcl grand marniera
  • 0,5dcl pernod pastisa
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 dkg češnjaka
  • papar
  • sol
  • 1,5 dcl maslinovog ulja 
  • 1 baguette

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Baquette rustico, 300g

Brancin

Dagnje na ledu

Lignja

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Škampi na ledu

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...