Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bouillabaisse na poseban način

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

55 min
  1. U dobro zagrijani veći lonac ili kotlić ulijte maslinovo ulje. Kad se zagrije, dodajte sitnije narezani luk i pržite ga dok ne omekša.
  2. Dodajte na manje komade narezani koromač, na ploškice narezane stapke celera, nasjeckani češnjak i na laganoj do srednje jakoj vatri pržite dok sve povrće ne omekša.
  3. Dodajte nasjeckanu rajčicu i pržite još nekoliko minuta. 
  4. Ulijte 1,4 litre vode i pustite da zakuha, potom dodajte povrtnu kocku, lovorov list, popaprite, posolite, dodajte šafran, kurkumu i svježi timijan. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 15-ak minuta. 
  5. Uklonite s vatre, izvadite lovorov list i dobro usitnite štapnim mikserom u glatku smjesu.
  6. Vratite na vatru i zagrijte da zakuha.
  7. Školjke dobro očetkajte, operite i isperite pod mlazom hladne vode.
  8. Otvorene školjke bacite, a ostale stavite u bouillabaisse.
  9. Promiješajte i na srednjoj vatri poklopljeno kuhajte 10 – 15 minuta, a ako bude potrebno, dolijte malo vode.
  10. Poslužite toplo i posuto na kolutiće narezanim mladim lukom.

Savjet: Osim školjki, u ovaj bouillabaisse možete dodati i malo očišćenih repova kozica.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g dagnji (ili drugih školjki)
  • 200 g nasjeckane rajčice
  • 120 g luka
  • 150 g koromača
  • 3 stapke celera (oko 100 g)
  • 1 mladi luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 75 ml maslinova ulja
  • 1 povrtna kocka
  • prstohvat šafrana
  • ½ žličice kurkume

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Dagnje na ledu

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Mladi luk

Rajčica

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...