Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Bouillabaisse na poseban način
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
55 min
U dobro zagrijani veći lonac ili kotlić ulijte maslinovo ulje. Kad se zagrije, dodajte sitnije narezani luk i pržite ga dok ne omekša.
Dodajte na manje komade narezani koromač, na ploškice narezane stapke celera, nasjeckani češnjak i na laganoj do srednje jakoj vatri pržite dok sve povrće ne omekša.
Dodajte nasjeckanu rajčicu i pržite još nekoliko minuta.
Ulijte 1,4 litre vode i pustite da zakuha, potom dodajte povrtnu kocku, lovorov list, popaprite, posolite, dodajte šafran, kurkumu i svježi timijan. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 15-ak minuta.
Uklonite s vatre, izvadite lovorov list i dobro usitnite štapnim mikserom u glatku smjesu.
Vratite na vatru i zagrijte da zakuha.
Školjke dobro očetkajte, operite i isperite pod mlazom hladne vode.
Otvorene školjke bacite, a ostale stavite u bouillabaisse.
Promiješajte i na srednjoj vatri poklopljeno kuhajte 10 – 15 minuta, a ako bude potrebno, dolijte malo vode.
Poslužite toplo i posuto na kolutiće narezanim mladim lukom.
Savjet:
Osim školjki, u ovaj bouillabaisse možete dodati i malo očišćenih repova kozica.
Sastojci
Za
4
osobe
800 g dagnji (ili drugih školjki)
200 g nasjeckane rajčice
120 g luka
150 g koromača
3 stapke celera (oko 100 g)
1 mladi luk
2 češnja češnjaka
1 lovorov list
1 žličica nasjeckanog timijana
75 ml maslinova ulja
1 povrtna kocka
prstohvat šafrana
½ žličice kurkume
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Dagnje na ledu
Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna
Mladi luk
Rajčica
Žuti luk Natur*pur
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji