Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Hrvatska kuhinja
/
Dalmacija
Video recept
Brza pašticada
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
3
Vrijeme pripreme:
120 min
Lagano istucite juneće šnicle kako bi omekšale. Premažite ih s unutrašnje strane sa senfom i pospite sa malo sitno sjeckanog svježeg timijana. Na svaku tako pripremljenu šniclu stavite šnitu tanko narezanog pršuta te ih zarolajte. Učvrstite ih čačkalicom ili kuharskim koncem da se ne otvaraju prilikom spremanja.
Na malo maslinova ulja prodinstajte sitno sjeckani crveni luk. Dodajte sitno nasjeckanu (ili naribanu) mrkvu i pastrnjak. U drugoj (grill) tavi na par kapi maslinova ulja prepržite juneće rolice da se lagano zažute sa svih strana.
U povrće koje se dinsta dodajte prvo malo junećeg temeljca a odmah nakon toga malo crnog vina vina i acceta balsamica. Kad lagano zakuha dodajte juneće rolice koje ste prethodno lagano prepekli na tavi. Ubacite suhe šljive i pustite da lagano kuha.
U manjoj posudi izmješajte koncentrat rajčice, slatku mljevenu papriku i prstohvat mljevenog klinčića. Povežite sastojke s malo toplog junećeg temeljca. Ulijte dobiveni umak u posudu s rolicama i uz lagano dodavanje junećeg temeljca kuhajte na laganoj vatri sat i pol dok juneće šnicle potpuno ne omekšaju. Za prilog možete poslužiti domaće šurlice.
Sastojci
Za
4
osobe
1kg junećih šnicli
2 glavice crvenog luka
2 srednje mrkve
1 pastrnjak
2 žlice senfa
stručak svježeg timijana
400g narezanog pršuta (ne presuhog)
malo acceta balsamica
500ml junećeg temeljca za podljevanje
1 žlica koncentrata rajčice
1dcl suhog crnog vina (plavac mali)
5-6 suhih šljiva bez koštica
prstohvat mljevenog klinčića
žličica mljevene slatke crvene paprike
sol i svježe mljeveni crni papar
2-3 žlice maslinova ulja
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Aceto balsamico DESPAR
Crvena paprika SPAR, 100g
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Kocka za juhu S-BUDGET, goveđa
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji