Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Carsko meso iz pećnice s povrćem

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Carsko meso natrljajte mljevenom crvenom slatkom paprikom, posolite i popaprite, pa ga narežite na komade debljine oko 3-4 cm.
  2. Narezano meso stavite u dublji lim za pečenje, dodajte krumpir narezan na kriške, očišćenu mrkvu i poriluk narezane na deblje kolutiće. Prelijte uljem, dodajte list lovora, natrgane grančice ružmarina i pecite 65-75 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.
  3. Tijekom pečenja u nekoliko navrata podlijevajte suhim bijelim vinom i sokom od pečenja. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg narezanog carskog mesa
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 lovorov list
  • 400g krumpira
  • 400g mrkve
  • 2 srednja poriluka
  • 1 žličica mljevene crvene slatke paprike
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 75 ml suhog bijelog vina
  • nekoliko grančica svježeg ružmarina

Vino Erdutski Rajnski Rizling


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Crvena paprika SPAR, 100g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Carsko meso

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...