Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Dagnje s oslićem na brudet

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. U dublju posudu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na ploške i pržite ga dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak, na kolutiće narezane čili papričice i samo kratko pržite. 
  2. Zalijte pasiranom rajčicom, dodajte 1 žličicu soli, timijan, bosiljak i stavite da zakuha. Nakon 5 minuta kuhanja dolijte prošek, bijelo vino i limunov sok. 
  3. Kad ponovo zakuha, dodajte dobro očišćene, očetkane i oprane dagnje i filete oslića, po potrebi posolite i poparite. Kuhajte na laganoj vatri 45 – 50 minuta. Brudet nemojte miješati, nego povremeno samo lagano protresite posudu. 
  4. Maknite s vatre i pospite grubo narezanim peršinom, poslužite uz prepečeni kruh.

Savjet: Uz ribu, u brudet možete dodati ocijeđene artičoke iz limenke.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g fileta oslića
  • 600 g dagnji
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 180 g luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 čili papričice
  • ½ vezice peršina
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 ml prošeka
  • 50 ml limunova soka
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • sol, papar

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Dagnje na ledu

Fileti oslića SPAR, 500g

Pasirana rajčica S-BUDGET, 500g

Peršin

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...