Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Dimljeni buncek na kineski način

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

4 min
  1. Narežite bunceke na komade, đumbir i češnjak narežite na ploške, mladi luk na komade 3 – 4 cm. Na sezamovo ulje dodajte đumbir, češnjak i mladi luk, popržite samo da pusti miris, dodajte umak od soje, šećer, zrna papra i rižino vino, zalijte s 1,2 l vode, ubacite komade bunceka, zakipite i kuhajte na laganoj vatri 2 sata.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,5 – 2 kg svježeg dimljenog bunceka
  • 50 g đumbira
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 g mladog luka
  • 50 ml umak od soje 
  • 100 ml rižinog vina
  • 25 g šećera
  • 20 ml sezamovog ulja
  • 0,3 g papra u zrnu

Vino Erdutski Rajnski Rizling


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Buncek (koljenica)

Đumbir

Mladi luk

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Začin šareni papar SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...