Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Fajitas od svinjskog filea s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Za početak svinjski file očistite od viška masnoće pa ga narežite na trakice. Odložite ga sa strane dok pripremite ostale namirnice. Povrće dobro operite pa očistite papriku te je narežite na tanke trake. Crveni luk prerežite na pola pa ga narežite na tanke ploške. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Rajčicu možete lagano blanširati pa joj oguliti tanku kožicu I očistiti je od sjemenki. Nakon toga je narežite na manje kockice i odložite sa strane. Ljutu papričicu prerežite po pola, odstranite joj sjemenke pa je narežite na tanke trakice. Sjemenke kima i korijandra usitnite u mužaru.
  2. U woku ili prikladnoj tavi, dobro zagrijte ulje pa dodajte komade svinjskog filea, neprestano miješajući i pržite 5-10 minuta. Veću količinu mesa radije pržite u dva navrata, da se ne počne kuhati. Kad meso dobije zlatnu koricu, odložite ga u zdjelu sa strane na toplo mjesto, a na karameliziranu masnoću koja je ostala, (po potrebi dodajte još kap ili dvije ulja) dodajte narezani luk, paprike, češnjak i ljutu papričicu pa ih pržite nekoliko minuta neprestano miješajući. Treba ih pržiti tek toliko da omekšaju i pokupe sokove preostale od mesa, otprilike 5-7 minuta.
  3. Dodajte narezane rajčice pa sve dobro promiješajte. Vratite k povrću meso, sve dobro posolite, popaprite po želji pa umiješajte u prah smrvljene kim i korijander, dodajte balzamični ocat i sve još jednom nježno promiješajte da se  sastojci prožmu.
  4. U međuvremenu sa strane zagrijte plitku tavu pa na njoj lagano prepecite tortilje. Na kraju u fajitas od svinjskog filea umiješajte sitno sjeckani peršin i ploške mladog luka. Napunite tortilje i navalite na ovo predivno pikantno jelo. Po želji možete na tortilju dodati kiselo vrhnje ili još čili umaka za one koji vole ljuto.

Sastojci

Za 4 osobe
  • svinjski lungić od cca 600g
  • suncokretovo ulje
  • 2 srednja crvena luka
  • 2 paprike različitih boja narezane na tanke trake
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 svježa ljuta papričica narezana na tanke rezance
  • 2 svježe rajčice
  • 2 žličice sjemenki kima i korijandera u mužaru usitnjenih u prah
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • vezica sitno nasjeckanog peršinova lista ili korijandra
  • 2  mlada luka narezana na ploške
  • sol i svježe mljeveni papar​

Vino Chianti Le Chiantigiane


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Mladi luk

Paprika 3 boje

SPAR PREMIUM aceto balsamico, 250ml

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Svinjski file

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...