Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Fajitas od svinjskog filea s povrćem
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
45 min
Za početak svinjski file očistite od viška masnoće pa ga narežite na trakice. Odložite ga sa strane dok pripremite ostale namirnice. Povrće dobro operite pa očistite papriku te je narežite na tanke trake. Crveni luk prerežite na pola pa ga narežite na tanke ploške. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Rajčicu možete lagano blanširati pa joj oguliti tanku kožicu I očistiti je od sjemenki. Nakon toga je narežite na manje kockice i odložite sa strane. Ljutu papričicu prerežite po pola, odstranite joj sjemenke pa je narežite na tanke trakice. Sjemenke kima i korijandra usitnite u mužaru.
U woku ili prikladnoj tavi, dobro zagrijte ulje pa dodajte komade svinjskog filea, neprestano miješajući i pržite 5-10 minuta. Veću količinu mesa radije pržite u dva navrata, da se ne počne kuhati. Kad meso dobije zlatnu koricu, odložite ga u zdjelu sa strane na toplo mjesto, a na karameliziranu masnoću koja je ostala, (po potrebi dodajte još kap ili dvije ulja) dodajte narezani luk, paprike, češnjak i ljutu papričicu pa ih pržite nekoliko minuta neprestano miješajući. Treba ih pržiti tek toliko da omekšaju i pokupe sokove preostale od mesa, otprilike 5-7 minuta.
Dodajte narezane rajčice pa sve dobro promiješajte. Vratite k povrću meso, sve dobro posolite, popaprite po želji pa umiješajte u prah smrvljene kim i korijander, dodajte balzamični ocat i sve još jednom nježno promiješajte da se sastojci prožmu.
U međuvremenu sa strane zagrijte plitku tavu pa na njoj lagano prepecite tortilje. Na kraju u fajitas od svinjskog filea umiješajte sitno sjeckani peršin i ploške mladog luka. Napunite tortilje i navalite na ovo predivno pikantno jelo. Po želji možete na tortilju dodati kiselo vrhnje ili još čili umaka za one koji vole ljuto.
Sastojci
Za
4
osobe
svinjski lungić od cca 600g
suncokretovo ulje
2 srednja crvena luka
2 paprike različitih boja narezane na tanke trake
2 režnja češnjaka
1 svježa ljuta papričica narezana na tanke rezance
2 svježe rajčice
2 žličice sjemenki kima i korijandera u mužaru usitnjenih u prah
2 žlice balzamičnog octa
vezica sitno nasjeckanog peršinova lista ili korijandra
2 mlada luka narezana na ploške
sol i svježe mljeveni papar
Vino Chianti Le Chiantigiane
0,75L
Temp. serviranja:
16-18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio luk Natur*pur, 750g
Bio Rajčica Natur*pur, 500g
Mladi luk
Paprika 3 boje
SPAR PREMIUM aceto balsamico, 250ml
Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L
Svinjski file
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji