Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Feijoada s piletinom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Narežite meso na kocke. Nasjeckajte luk i češnjak, naribajte mrkvu. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte meso, popržite sa svih strana, dodajte luk, češnjak i mrkvu, pržite stalno miješajući. 
  2. Dodajte narezanu kobasicu, list lovora, nasjeckane pelate i bijelo vino, začinite solju i paprom te kuhajte 10 minuta. Dodajte grah i kumin, po želji još začinite i kuhajte još 10 minuta. Povrće skuhajte u malo blago posoljene vode i začinite maslacem te poslužite uz feijoadu.

Savjet: Želite li da jelo bude gušće, izvadite malo graha pa ga usitnite i vratite u jelo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g filea pilećih prsa
  • 300 g filea pilećeg zabataka
  • 300 g chorizo kobasice 
  • 400 g graha iz konzerve
  • 400 ml pelata
  • 150 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 g mrkve
  • 100 ml bijelog vina
  • 60 ml maslinova ulja
  • 1 lovorov list
  • prstohvat mljevenoga kumina
  • 1/2 vezice peršina – list
  • sol, papar
  • 300 g brokule
  • 300 g mahuna
  • 300 g cvjetače
  • 80 g maslaca

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Brokula

Karfiol

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Pileći file S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...