Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Filetirane srdele punjene komoračem i agrumima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Srdelama odstranite glavu, očistite ih te im izvadite kost tako da ostane samo file. Dobro ih operite i posušite te odložite sa strane dok ne pripremite punjenje s komoračem i agrumima.
  2. U većoj tavi debljeg dna zagrijte malonovo ulje pa na njemu stavite na listiće narezan komorač i crveni luk da se dinstaju. Dodajte na sitno narezane korice naranče i limuna, zdrobljene sjemenke komorača i čili te nasjeckani svježi kopar. Pržite uz stalno miješanje oko 10-15 minuta dok luk i komorač ne požute i lagano se karameliziraju. Pazite da vam ne izgore. Na kraju dodajte češnjak pa sve pržite još par minuta. Skinite s vatre pa dodajte pola krušnih mrvica i sve lagano promiješajte te ostavite da se ohladi.           
  3. Za to vrijeme zagrijte grill tavu ili roštilj. Uzmite veću posudu za pečenje pa je malo poškropite maslinovim uljem. Na njega položite filetirane srdele s kožom prema dolje. Izmedju dva filea napunite pripremljenom smjesom od komorača i agruma pa file lagano preklopite jedan preko drugoga. Srdele lagano zalijte maslinovim uljem pa ih pospite ostatkom krušnih mrvica i nasjeckanim peršinom. Na kraju po njima iscjedite par kapi limunova soka. Tako pripremljene punjene srdele stavite peći na zagrijanu grill tavu ili roštilj. Pecite ih 5-10 minuta ovisno o veličini srdele. Poslužite uz salatu od cherry rajčica i matovilca.

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600g filetiranih srednjih srdela
  • 1 glavica komorača
  • kora 1 naranče i limuna
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica sjemenki komorača
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 2 žlice nasjecaknog peršina
  • 1 sitno sjeckani suhi chili
  • 5 žlica krušnih mrvica
  • sok 1/2 limuna + kriške za posluživanje
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Komorač

Krušne mrvice DESPAR, 400g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...