Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Goveđi gulaš s povrćem u buči

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Za temeljac nasjeckajte crveni luk, mrkvu, celer i korijen peršina pa popržite na maslinovu ulju. Potom dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da zabijeli, a zatim podlijte vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari. Nakon toga podlijte vodom, dodajte goveđe kosti, zrna papra i peršin pa kuhajte 20 minuta.
  2. Meso narežite na kocke i posolite. Luk sitno nasjeckajte i lagano pirjajte do zlatnožute boje pa dodajte meso i nastavite pirjati oko sat i pol, uz povremeno miješanje i podlijevanje mesnim temeljcem. 
  3. U međuvremenu, buči odrežite vrh (poklopac), odstranite sjemenke i pažljivo žlicom izdubite meso. Pazite da ne probijete koru buča jer ćete u njoj poslužiti gulaš. Trećinu mesa buče naribajte, a ostatak narežite na kocke. 
  4. Nakon 1,5 sata kuhanja temeljca dodajte meso buče, usitnjeni kim, crvenu papriku i sitno nasjeckani češnjak pa podlijte temeljcem da sastojci budu pokriveni i kuhajte još 30 minuta. Posolite i paprite po želji. Gulaš poslužite u izdubljenoj buči.

Savjet: Naribano meso buče dat će gulašu slatkoću i kompaktnost.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g goveđe ili juneće plećke
  • 800 g crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 500 g buče
  • 10 sjemenki kima
  • 5 g slatke mljevene crvene paprike
  • sol i papar
  • 60 ml ulja
  • 1 l mesnog temeljca

Temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 50 g lista peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 ml bijelog vina
  • 40 ml maslinova ulja
  • 2 – 3 zrna papra
  • goveđe kosti

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Peršin

Tikva Hokaido

Začin kim SPAR, 50g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...