Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Govedina sa šampinjonima i indijskim oraščićima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Meso narežite na tanke šnite, a zatim na komade veličine 3 x 2 cm. Marinirajte meso u umaku od soje 10 minuta.
  2. Očistite mrkvu i papriku, narežite na tanke rezance (julienne). Rezance mrkve odložite u zdjelicu s vodom kojoj ste dodali kocke leda.
  3. Šampinjone očistite i prepolovite. Meso ocijedite od umaka i pecite u vrelom woku u četiri navrata u 10 ml ulja.
  4. Odložite meso sa strane, dodajte u wok šampinjone, ulja po potrebi, dodajte soju od mariniranja, zatim ubacite grašak, prokuhajte 1 minutu, vratite meso i indijske oraščiće, okrenite, maknite s vatre.
  5. Spojite rezance mrkve i paprike. Pospite jelo sezamom, dodajte na vrh klice soje, mrkvu i papriku, poslužite.

Savjet: Jelo solite tek na kraju kad ga kušate jer soja sos će prenijeti svoju slanost na namirnice i stoga će biti potrebna manja količina soli.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g odležanog ramsteka bez kosti
  • 500 g šampinjona
  • 150 g indijskih oraščića
  • 200 g graška
  • 10 g bijelog i crnog sezama
  • 100 g mrkve
  • 100 g crvene paprike
  • 60 g klica soje
  • 60 ml umaka od soje
  • 60 ml sezamovog ulja

Vino Casillero Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio sezam Natur*pur, 250g

Grašak Natur*pur, 300g

Indijski oraščić DESPAR, 100g

Juneći ramsteak, leđa

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...