Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Grilana piletina i kvinoja s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Kvinoju dobro isperite pod mlazom vode, a zatim kuhajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta.
  2. Kad se kvinoja malo ohladila, dodajte joj kukuruz, narezani mladi luk, sok i naribanu koricu limuna te žlicu maslinovog ulja. Sve dobro promiješajte i pospite peršinovim listom.
  3. Pileća prsa posolite, popaprite i nakapajte maslinovim uljem pa omotajte slaninom.
  4. Pecite na roštilju ili na gril tavi sa svake strane po par minuta tako da se slanina lijepo zapeče, a meso iznutra ostane sočno.
  5. Poslužite s pripremljenom kvinojom.

Savjet: Meso možete peći i u pećnici, oko 20 minuta na 200 °C.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g filea pilećih prsa 
  • 150 g dimljene slanine, narezane na tanke šnite
  • 2 žličice soli
  • svježe mljeveni papar
  • 200 g kvinoje
  • 150 g kuhanog kukuruza šećerca
  • 4 mlada luka
  • 1 limun, sok i naribana korica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kukuruz SPAR, 340g

Mladi luk

Peršin

Pileća prsa bez kože S-BUDGET

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...