Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Grofovski paprikaš sa srnetinom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

180 min
  1. Sve sastojke za marinadu (vino, ocat, klinčiće, borovice, malo soli) stavite u vodu i kratko prokuhajte pa ohladit.
  2. Srneće meso dobro operite, osušite, narežite na kocke i prelijte ohlađenom marinadom i ostavite marinirati preko noći.
  3. Pancetu sitno nasjeckajte i popržite kratko na maslinovu ulju, dodajte nasjeckani crveni luk i pirjajte dok luk ne omekša.
  4. Dodajte srneće meso iz marinade, mljevenu crvenu papriku, naribanu mrkvu i sitno nasjeckanu ljutu papričicu. Meso lagano pirjajte uz zalijevanje marinadom i vodom. Dodajte senf i koncentrat rajčice pa dinstajte dok meso potpuno ne omekša (oko 60 minuta). Pred kraj kuhanja kad je meso omekšalo dodajte konjak i dinstajte sve još 15 minuta.
  5. Po potrebi dodajte malo brašna razmućenog u malo vode ako želite nešto gušći umak.
  6. Uz srneći paprikaš poslužite valjuške, njoke ili okruglice od kruha

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1kg srnećeg buta
  • 200g suhe pancete
  • 100ml maslinova ulja
  • 400g crvenog luka
  • 200g mrkve
  • 50g koncentrata od rajčice
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica crvene mljevene paprike
  • 1 ljuta paričica
  • 1 žlica brašna
  • 50 ml konjaka
  • sol, papar

Vino Casillero Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crvena paprika SPAR, 100g

Koncentrat rajčice S-BUDGET, 200g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

SPAR PREMIUM panceta, 100g

Senf Estragon SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...