Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Hrskavi losos s crnim rižotom i bijelim umakom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Filet lososa narežite na četiri dijela, lagano posolite, popaprite i nakapajte limunovim sokom.
  2. Kruhu odrežite koricu, a ostatak usitnite u sjeckalici. Pomiješajte s koricom limuna, nasjeckanim češnjakom, naribanim sirom i maslinovim uljem.
  3. Losos stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i po njemu rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta da dobije zlatnu, hrskavu koricu.
  4. Za rižoto u široj tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckan luk i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte nasjeckan češnjak, rižu i vino. Kad vino ukuha, postupno dodajte topli temeljac, sol, papar pa kuhajte uz povremeno mješanje dok riža ne omekša. Prije kraja umiješajte sipino crnilo koje će obojiti rižoto. Maknite s vatre i umiješajte kockicu maslaca.
  5. Vrhnje za kuhanje zagrijte do vrenja, dodajte vino, sol, papar, a kad prokuha, maknite s vatre. Žumanjak razmutite s malo vrhnja pa umiješajte u vrući umak da ga zgusnete.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g fileta lososa (bez kosti i kožice)
  • limunov sok
  • 100 g tosta
  • malo naribane korice limuna
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 g sira ribanca
  • 50 ml maslinova ulja

Za rižoto:

  • 100 g luka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g riže Arborio
  • 150 ml bijelog vina
  • oko 1 L povrtnog temeljca
  • 1 žličica sipina crnila
  • sol
  • papar
  • kockica maslaca

Za umak:

  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 ml bijelog vina (ili šampanjca)
  • sol
  • papar
  • 1 žumanjak
  • crveni kavijar za posluživanje

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

File lososa

SPAR PREMIUM Dimljeni losos, 80g

Toast Pan Care DESPAR

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...