Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Indijski svinjski gulaš s rižom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
90 min
Svinjsku plećku dobro očistite od masnoće pa je narežite na kockice. Očistite crveni luk pa ga tanko narežite. Češnjak narežite na sitno. Ogulite korjen đumbira veličine palca pa ga tanko narežite. Svježi čili očistite od sjemenki pa ga sitno narežite. Nasjeckajte listove svježeg peršina. Pomiješajte nasječeno meso sa curry pastom i pustite da se kratko marinira. Kada ste pripremili sve namirnice možete krenuti u pripremu indijskog gulaša “vindaloo” koji je izvorno bio portugalsko jelo ali su ga indijci malo modificirali.
Uzmite veću posudu s poklopcem pa je dobro zagrijte. Ulijte suncokretovo ulje pa prepržite crveni luk, češnjak, nasjeckani čili, peršin i nasjeckani đumbir. Pirjajte sve desetak minuta dok sve ne omekša i lagano požuti. Dodajte nasjeckanu svinjetinu i curry pastu pa sve lagano promješajte da se namirnice dobro oblože curry pastom. Posolite i popaprite po želji.
Dodajte cherry rajčice iz konzerve, žlicu šećera i balzamični ocat. Sve još jednom promješajte pa dodajte 300ml vode ili pilećeg temeljca. Zakuhajte pa smanjite plamen. Poklopite gulaš i kuhajte ga 45-50 minuta na laganoj vatri. Dodajte još vode po potrebi i pazite da vam se ne zaljepi za dno.
Dok se gulaš kuha vi pripremite rižu. Basmati rižu stavite kuhati prema uputama na pakiranju. Sa strane naribajte malo đumbira i limunove korice. Zagrijte veću tavu pa dodajte maslinovo ulje i malo maslaca. Kad se masnoća zagrijala dodajte naribani đumbir, limunovu koricu i žličicu kurkume. Prelijte sve limunovim sokom pa dodajte sol i papar. U pripremljenu pastu dodajte ocijeđenu basmati rižu i sve lagano promiješajte. Poslužite rižu uz pripremljeni gulaš s dodatkom žlice čvrstog jogurta i posuto s nasjeckanim peršinom.
Sastojci
Za
4
osobe
600g svinjske plećke
1 veća glavica crvenog luka
3 režnja češnjaka
1 svježa čili papričica
šaka nasjeckanog svježeg peršina
komad đumbira
50g maslaca
4 žlice aceta balsamica
150g indijske curry paste
1 žlica smeđeg šećera
200g cherry rajčica iz konzerve
2 žlice suncokretova ulja
400g basmati riže
1 limun
1 žličica kurkume
1 žlica čvrstog jogurta
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
Vino Antunović Zeleni Silvanac
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Aceto balsamico DESPAR
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml
SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g
SPAR PREMIUM Rajčica Datterini, 400g
SPAR PREMIUM Riža Basmati, 250g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji