Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Irski gulaš

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Za temeljac nasjeckajte crveni luk, mrkvu, celer i korijen peršina pa ih popržite na maslinovu ulju. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite ga kratko, samo da zabijeli, a potom podlijte vinom i kuhajte da alkohol ispari. 
  2. Potom podlijte vodom, dodajte goveđe kosti i zrna papra, stabljike i lišće peršina pa kuhajte 20 minuta. 
  3. Slaninu narežite na kockice i popržite na ulju. Dodajte sitno narezan luk i pirjajte na laganoj vatri 30 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite. 
  4. Zatim dodajte meso narezano na kocke, malo posolite, dodajte kim, lovor i timijan pa nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje temeljcem i pivom. Kad meso bude napola kuhano, dodajte mu mrkvu narezanu na kolute i naribani krumpir pa nastavite kuhati na laganoj vatri, uz podlijevanje. 
  5. Pri kraju pirjanja dodajte nasjeckani peršin. Jelo će biti gotovo kad meso postane mekano.

Savjet: Slador tamnog piva poboljšava okus jela i daje mu lijepu boju.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg goveđeg vrata ili plećke
  • 500 ml tamnog piva 
  • 800 g crvenog luka
  • 2 – 3 češnja češnjaka
  • 300 g mrkve
  • 200 g krumpira
  • 50 g suhe slanine
  • nekoliko grančica svježeg peršina i timijana
  • 1 – 2 lista lovora
  • sol i papar
  • 4 – 5 sjemenki kima
  • 50 ml ulja
  • 300 ml mesnog temeljca

Temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 50 g lista peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 ml bijelog vina
  • 40 ml maslinova ulja
  • 2 – 3 zrna papra
  • goveđe kosti

Vino Casillero Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Juneća lopatica

Kocka za juhu S-BUDGET, goveđa

Mrkva S-BUDGET, 500g

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...