Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Deserti
Izvrnuta torta od naranče
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
60 min
Maslac sobne temperature i šećer u prahu pjenasto izmiješajte. Uz miješanje dodajte jedno po jedno jaje, zatim vanilin šećer i mlijeko.
Na kraju umiješajte brašno pomiješano s mljevenim bademima i praškom za pecivo.
Naranče ogulite i filetirajte. Na dno kalupa za torte (Ø 22 cm) obloženog namašćenim papirom za pečenje prvo posložite filee naranče pa prelijte pripremljenom smjesom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 minuta.
Pečenu tortu ostavite da se malo ohladi pa je iskrenite iz kalupa tako da filei naranče budu gore.
U manju posudu stavite narančin sok, šećer i med pa kuhajte na laganoj vatri neprestano miješajući dok se šećer ne rastopi i umak lagano zgusne.
Dobiveni umak prelijte preko torte, ostavite da se malo ohladi i poslužite.
Savjet:
Umjesto preljeva od meda možete napraviti čokoladnu glazuru.
Sastojci
Za
4
osobe
150 g maslaca
150 g šećera u prahu
2 jaja
1 vanilin šećer
100 ml mlijeka
150 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
150 g mljevenih badema
3 naranče
100 ml narančinog soka
50 g šećera
2 žlice meda
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio naranča Natur*pur
Cvjetni med SPAR, 500g
Mljeveni badem SPAR, 200g
SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g
Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji