Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Janjeći ossobuco s patlidžanima

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Janjeće koljenice operite, posušite i natrljajte sa soli i paprom. Na zagrijanom ulju zapecite koljenice sa svih strana.
  2. Koljenice stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pire od rajčice pomiješajte sa vinom, šećerom i premažite meso. Pospite natrganim ružmarinom i dodajte, luk narezan na krupnije komade i češnjak narezan na listiće.
  3. U posudu dodajte patlidžan narezan na ploške (1 cm debljine), sve posolite i popaprite. Pecite poklopljeno u pećnici zagrijanoj na 180°C  oko 1 sat dok meso bude pečeno.
  4. Pred kraj (15 min) dodajte ploške sira i nastavite peći nepokriveno. Pečenu janjeću koljenicu poslužite toplu za svečane prigode.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1kg janjećeg buta (oko 1 kg)
  • Sol, papar
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 100 ml vina
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g patlidžana
  • 200 g ovčjeg sira (feta)

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crni papar SPAR, 50g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Pasirana rajčica S-BUDGET, 500g

Sir feta DESPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...