Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Juneći odresci u crnom vinu s gljivama i špageti s povrćem
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
3
Vrijeme pripreme:
120 min
Odreske stavite u pac od crnog vina i ostavite da prenoći.
Za temeljac nasjeckajte luk, mrkvu, celer i korijen peršina i sve popržite na maslinovu ulju. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli, a potom podlijte vinom i nastavite kuhati. Kada alkohol ispari, podlijte vodom, dodajte usitnjene kosti, lišće peršina i zrna papra pa kuhajte 20 minuta.
Na 70 ml ulja pirjajte sitno nasjeckani luk oko 30 minuta pa dodajte sitno nasjeckani češnjak.
Odreske stavite na cjedilo da se ocijedi pac, a ocijeđeno vino sačuvajte. Odreske posolite i ispržite na 40 ml ulja s obje strane pa ih stavite ih na luk. Karamel od pečenja prelijte pacom (vinom), prokuhajte i stavite sa strane. Odreske podlijevajte naizmjenično temeljcem i umakom od pečenja s vinom, pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pred kraj začinite solju i paprom.
U međuvremenu skuhajte u slanoj vodi svježe mahune. Ako koristite zamrznute, ne trebate ih kuhati.
Na preostalo maslinovo ulje dodajte koso narezani bijeli dio mladog luka, kratko ga pržite pa dodajte mrkvu narezanu na rezance, a potom umiješajte mahune i kuhane špagete.
Šampinjone narežite na četvrtine i kratko ih pržite.
Na tanjur stavite odreske i špagete, dodajte gljive, pospite rezancima daikona i koso rezanim zelenim dijelom mladog luka i poslužite.
Savjet
: U ovaj umak možete dodati ribano korjenasto povrće.
Sastojci
Za
4
osobe
800 g junećih odrezaka
800 g luka
3 češnja češnjaka
600 ml crnog vina
600 ml mesnog temeljca
40 g koncentrata rajčice
sol i papar
300 g špageta
150 g mrkve
150 g mahuna
80 g daikona
100 g mladog luka
150 g šampinjona
140 ml maslinova ulja
Mesni temeljac:
50 g mrkve
80 g korijena celera
50 g korijena peršina
50 g lista peršina
100 g crvenoga luka
1 češanj češnjaka
80 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
2 - 3 zrna papra
Vino Degrassi Cabernet Sauvignon
0,75L
Temp. serviranja:
16-18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio češnjak Natur*pur
Bio mrkva Natur*pur
Bio tjestenina spaghetti Natur*pur, 500g
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Juneći but
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji