Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kobasice s bundevom i jabukom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Bundevu ogulite, a sjemenke izvadite, očistite, isperite i ostavite sa strane. 
  2. Kobasice i jabuku narezane na četvrtine stavite u posudu za pečenje, pospite očišćenim bučinim sjemenkama, dodajte listove kadulje, prelijte maslinovim uljem, popaprite i sve dobro izmiješajte. 
  3. U posudu za pečenje položite komad folije ili papira za pečenje i pecite 30 – 35 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C. 
  4. Dok se kobasice peku napravite pire od bundeve uz koji ćete ih poslužiti. Očišćenu bundevu narežite na veće kocke i skuhajte u blago posoljenoj vodi, procijedite je, ali ostavite malo tekućine u kojoj se kuhala. 
  5. Kuhanoj bundevi dodajte protisnuti češnjak, maslac, kiselo vrhnje, malo soli i papra pa pomoću štapnog miksera dobro izmiksajte u glatki umak. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja.

Savjet: Da bi pire imao intenzivniji okus, na maslacu na srednje jakoj vatri pržite nekoliko listova dok ne povenu pa ih izvadite iz tave, a maslac potom umiješajte u pire.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg domaćih kobasica
  • 1 kg hokaido bundeve
  • 1 jabuka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 40 g maslaca
  • 10-ak listova kadulje
  • sol i papar

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Domaća dimljena kobasica za kuhanje S-BUDGET, 300g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Jabuka Grenny Smith

Kiselo vrhnje S-BUDGET, 180g

Tikva Hokaido

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...