Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Krpice sa zeljem i domaćim kobasicama
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
45 min
Zelju odstranite oštećene vanjske listove pa mu odstranite tvrdi korjenasti dio. Narežite ga na manje trakice. Crveni luk očistite i sitno narežite. Mesnatu slaninu narežite na sitnije komade. Sa strane zakuhajte povrtni temeljac. Pećnicu zagrijte na 190oC. Stavite domaće kobasice na lim za pečenje, prelijte ih lagano maslinovim uljem pa ih pecite cca 30 minuta.
Uzmite dublju tavu pa na srednjoj vatri otopite svinjsku mast ili zagrijte suncokretovo ulje. Dodajte narezanu pancetu pa je pecite dok se masnoća lagano ne otopi. Dodajte crveni luk pa ga dinstajte dok ne zazlati. Sada možete dodati žličicu šećera kako bi se luk lagano karamelizirao. Podlijte malo vrućeg temeljca pa dodajte narezano zelje. Dinstajte ga dok ne omekša lagano ga podljevajući povrtnim temeljcem. Pazite da vam se zelje ne prekuha i da ostane lagano hrskavo. Na kraju ga posolite i popaprite po želji.
Sa strane zakuhajte posoljenu vodu pa stavite kuhati krpice prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i dodajte dinstanom zelju. Umješajte par listova timijana i lagano sve promiješajte da se okusi prožmu pa poslužite toplo s pečenim domaćim kobasicama. Ovo jelo možete poslužiti i s pečenim mesom ili faširancima.
Sastojci
Za
4
osobe
1 manja glavica zelja
1 veća glavica crvenog luka
100g mesnate slanine
250g tjestenine krpica
1 žlica svinjske masti ili suncokretova ulja
1 žličica šećera
300ml povrtnog temeljca
4 domaće kobasice za pečenje
1 žlica maslinova ulja
sol i svježe mljeveni papar
Vino Erdutska Graševina
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bijeli kupus
Domaća dimljena kobasica za kuhanje S-BUDGET, 300g
Domaća slanina S-BUDGET
Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna
Ljubičasti luk
Tjestenina krpice S-BUDGET, s jajima, 1kg
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji