Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lagani burrito s goveđim odreskom i jajima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Odreske posolite i popaprite pa ih ispržite na grill tavi na srednje jakoj vatri. Bit će dovoljno da ih pržite 5 minuta sa svake strane. Odreske izvadite i prekrijte da ostanu topli (5 minuta). 
  2. Zagrijte maslac u većoj tavi, dodajte narezani luk i pržite ga do zlatne boje. 
  3. Odreske zatim narežite na male ploške. 
  4. Jaja razmutite, dodajte sol i papar. Na zagrijanoj tavi na malo ulja ispecite jaja u mekanu kajganu miješajući lopaticom. 
  5. Na zagrijanu tortilju stavite ¼ jaja, preko njih narezano meso, plošku sira (ili naribanog) i pospite pečenim lukom. 
  6. Savijte tortilju u burrito i tako još kratko zagrijte na tavi da se sir otopi. Poslužite burrito s umakom od kiselog vrhnja i ljute šalše.

Savjet: Imate li goveđe odreske, nakon što ih ispržite, podlijte ih vodom i poklopljene kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju (1,5 do 2 sata). Držite ih u hladnjaku i zagrijte prije posluživanja.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 goveđa odreska (ramstek) 2 cm debljine
  • sol
  • grubo mljeveni crni papar
  • ulje za pečenje
  • 25 g maslaca
  • 100 g luka
  • 6 jaja
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 4 pšenične tortilje
  • 4 ploške cheddar sira

Umak: 

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 – 2 žlice ljute šalše (ili umaka)

Vino Chianti Le Chiantigiane


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Maslac S-BUDGET, 250g

Pšenične tortille SPAR, 320g

Žuti luk rukavac Vrtovi Hrvatske

Sir Cheddar

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...