Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lignje na povrću s prilogom od grejpa

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Lignje razrežite da dobijete ravnu plohu, malo ih zarežite po površini, a zatim narežite na veće komade.
  2. Na 4 žlice maslinova ulja stavite pirjati sitno nasjeckan luk. Kad se isprži, dodajte mu nasjeckani češnjak i sjeckanu rajčicu. Kratko pirjajte da dobijete umak pa umiješajte lignje, peršin, bosiljak i nastavite pirjati da lignja omekša. Podlijte vinom, dodajte sojine klice, umak od soje, sjeckanu papričicu te posolite i popaprite.
  3. Dok se lignje pirjaju, na malo zagrijanog ulja lagano popržite tikvice narezane na ploške. U manju posudu za pečenje posložite rajčicu narezanu na ploške, preko nje pripremljene tikvice i prelijte lignjama u umaku.
  4. Sve zajedno još kratko pecite u pećnici da se okusi sljube.
  5. Grejpu ogulite koru, isfiletirajte (skinite kožicu) i narežite na kockice. Grejp začinite bosiljkom, uljem i acetom balsamicom i poslužite lignje na povrću s aromatičnim grejpom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g liganja (očišćenih)
  • 1 manji luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 250 g sjeckane rajčice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog bosiljka
  • 2 žlice sojinih klica
  • sol
  • papar
  • ½ ljute papričice
  • 50 ml bijelog vina
  • 1 žlica umaka od soje
  • 100 ml maslinova ulja
  • 2 svježe rajčice
  • 1 - 2 tikvice

Prilog:

  • 1 grejp (crveni)
  • 1 žlica narezanog bosiljka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 - 2 žlice aceta balsamica

Vino Miličić Plavac Mali


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Grejp

Lignjun S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...