Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Losos teriyaki

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. U manjoj posudi zajedno pomiješajte umak od soje, 50 ml vode, rižino vino, smeđi i kristal-šećer, protisnuti češnjak i naribani đumbir. Stavite na laganu vatru i neprestano miješajte dok ne zakuha. Kuhajte 1 – 2 minute ili dok se šećer u potpunosti ne otopi. Škrobno brašno razmutite sa 1 žlicom hladne vode, pa dodajte u umak. Kratko promiješajte pa ga maknite s vatre i procijedite kroz gusto sito. 
  2. Filete lososa narežite na veće komade i popržite ih u dobro zagrijanoj grill tavi na maslinovu ulju tako da dobiju lijepu boju. Ispržene filete odmah umočite u pripremljeni teriyaki umak i ostavite ih u njemu oko 5 minuta. Tako pripremljeni losos poslužite na podlozi od kuhane riže i uz salatu po izboru.

Savjet: Prilikom pečenja nemojte dirati losos. Ostavite ga da se peče na jednoj strani, a potom okrenite na drugu jer je tako manja vjerojatnost da se raspadne.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta lososa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 ml umaka od soje
  • 2 žlice rižinog vina
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice kristal-šećera
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • ½ žličice škrobnog brašna

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Đumbir

File lososa

Smeđi šećer DESPAR

Soja sos DESPAR PREMIUM, 150ml

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...