Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Meksički lonac

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Večer prije kuhanja slanutak namočite da nabubri. Prije kuhanja ga ocijedite.
  2. Luk i češnjak pržite na maslinovu ulju. Dodajte slanutak, pelate, mješavinu začina za čili, sol i vodu pa promiješajte. Zagrijavajte dok ne provri, a onda smanjite vatru i kuhajte 30 minuta na slaboj vatri ili dok slanutak ne omekša.
  3. Potom dodajte crveni grah i kukuruz, promiješajte i kuhajte 5 minuta pa dodajte pire od rajčice, šećer i čili prah. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.
  4. Poslužite s kukuruznim kruhom ili tostiranim komadima tortilje.

 

Poslao čitatelj: Laka kuharica

Provjerio 

Sastojci

Za 6 osoba
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 300 g slanutka, sušenog
  • 260 g pelata
  • 4 žlice mješavine začina za čili (con carne)
  • ½ čajne žlice morske soli
  • 1 l vode
  • 350 g crvenoga graha iz limenke, opranog i ocijeđenog
  • 200 g kukuruza šećerca iz limenke, opranog i ocijeđenog
  • 1 žlica šećera
  • ½ čajne žlice ljutog čilija u prahu

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Crveni grah SPAR, 800g

Kukuruz SPAR, 340g

Rajčice pelati S-BUDGET, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...